HTML

videó diszkó

Lefele menjek, vagy felfele? Nekem minden egyformán popzene!

Friss topikok

  • gida: Ihihihih, azt hittem, hogy a rangatozos tancolas csak a mamas papas californiai almaban van. :) (2008.01.14. 14:23) The Kingsmen - Money Money
  • Janurik János: Jómagam is nagy rajongója vagyok Andreas Dorau-nak. A '90-es évek óta túlnyomórészt slágerízű, töb... (2008.01.08. 00:00) Német humor? Andreas Dorau

Címkék

Linkblog

Archívum

Német humor? Andreas Dorau

2007.11.13. 19:55 videodisco

Egy ember miatt persze teljesen felesleges átértelmezni a német humorról való nézeteinket, de az alábbi videók megtekintése után mindenesetre érdemes elgondolkoznunk rajta. Nem azt mondom én, hogy ezek olyannyira abszolút vicces a videók volnának, ironikusabbak inkább. De a képet azért árnyaltabbá teszik.

A német újhullám avantgárdabbik csapatában játszó Andreas Dorau elég régen van már a zenei pályán. Az egyik alábbi postban látható 1981-es Fred vom Jupitert 17 évesen sikerült produkálnia, és ahhoz képest még jelenleg is alkot, amint ez látható lesz az alábbiakban. Ezt pedig kevés előadó mondhatja el magáról, még a populárisabb csapatból sem.

A 2000-es dátum ne tévesszen meg senkit, ez 1988-ból van, és maga Lemmy is játszik benne, csak parókában.

Demokratie

 
 

 A folytatásban egy piásüveg, mint nagybőgő. Valamint egy curling pálya.

Die Schande kommt (1995)

 
Kein Liebeslied (2005)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://videodisco.blog.hu/api/trackback/id/tr14228163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janurik János 2008.01.08. 00:00:30

Jómagam is nagy rajongója vagyok Andreas Dorau-nak. A '90-es évek óta túlnyomórészt slágerízű, többnyire dance-es zenei alapokon nyugvó számairól nem is gondolná az ember, mennyi költőiség rejlik bennük. Pedig, ha - némi német nyelvtudás birtokában - egy kicsit jobban odafigyelünk rájuk, magunk is megbizonyosodhatunk róla, hogy Andreas Dorau az egyik legműveltebb, legfigyelemreméltóbb jelenkori német pop-sztár. Legutóbbi nagylemeze (Ich Bin Der Eine Von Uns Beiden) is ékes bizonyítéka ennek.
süti beállítások módosítása